November er forberedelser til vinter!

Nå raker vi løv, rydder bort ettårige planter i bed, kasser og ampler. Husk at alt dette er en ressurs som blir mye god jord. Legg det i komposten!

Det er også tiden for å dekke til sarte vekster. Busker pakker man inn i skyggestrie. Dette er vel så viktig for å skåne vekstene for vårsola som kan tørke ut plantene. Her har vi tilgang på granskog hvor vi klipper av granbar. Dette både pynter og beskytter stauder og løk mot barfrost. Du kan også bruke tomme vedsekker som du fyller med løv(så ikke løvet skal blåse bort)

Vi rydder ut de siste plantene i drivhuset, og benytter anledningen til å vaske drivhuset grundig. Vi bruker høyttrykkspyler, men sjekk for ditt drivhus da endel produsenter ikke anbefaler høyttrykkspyling av deres modell. Uansett skal man være forsiktig. Svamp og bilshampo, gjerne med voks, fører til rene flater og beskytter litt ekstra. Husk å vaske tak, vegger og gulv. I tillegg til noen måneder med kulde og frost, vil dette ta livet av det meste av gjenlevende bladlus, trips og andre skadedyr og sparer deg for mye bekymring neste vår! Proffene er nøye med rengjøring, og det er det en grunn til!