Her vil vi legge til informasjon som kan være greit å vite for deg som har drivhus!

Rengjøring

I et veksthus er det ikke bare plantene som trives. Også uttøy som lus,spinnmidd og trips vil du før eller siden møte på. Det er alltid like kjedelig å oppdage dette, og det gjelder å unngå problemene hvis du kan! På gartnerskolen understrekes det hvor viktig det er å starte rent med ny sesong. Her rydder vi ut alle planter og planterester(og jord) og så vasker vi drivhuset med høyttrykkspyler fra topp til bunn på høsten og så hjelper vinteren til med å ta knekken på siste rester av utøy. (Følg leverandørens anbefalinger for rengjøring av ditt drivhus!)

 Vi tar vare på endel sommerblomster slik som Canna, pelargonium og agapanthus fra året før. Det er lurt å være forsiktig med å ta disse inn i drivhuset til du er sikker på at de ikke inneholder uttøy. sjekk de nøye!

 

 Klima i veksthuset

Veksthuset har vi for å gi mer optimale vekstforhold enn utenfor. Lys og høyere temperatur er viktig, og huset er jo konstruert for å få til dette! Men i tillegg til å måtte lufte for å unngå for høye temperatuer er det flere utfordringer.

Særlig på høsten, fra august og utover, er det et problem at det blir mye fuktighet og kondens.Særlig på natten.  Dette fører fort til sopp(gråskimmel) på plantene. Det letteste, men ikke alltid så billig, er å tilføre varme på natten når problemet er størst. Gjerne med en vifteovn som gir luftsirkulasjon.  Hvis man vil unngå varme, vil en vifte hjelpe, samtidig som man må huske på å fjerne unødvendige kilder til fuktighet. Det siste kan være krukker med planter som ikke må stå i drivhuset - ta de ut. Har du jordgulv vil det komme mye fuktighet derfra. Prøv å dekke til med noe. f.eks byggplast og så grus etc. eller støp eller legg heller. Har du mange planter, vil disse i seg selv være en kilde til fuktighet. Tomatplanter kan beskjæres i toppen og man kan også fjerne blader under ranker med tomater som begynner å rødme! Klipp de av og hiv i komposten!

Utover høsten blir også dagene kortere, så vekstlys vil hjelpe deg å få mer av avlingen moden. Bruk LED lys for å spare strøm!